Halden Dykkersenter
Halden Dykkersenter, Lundestadveien 2, 1789 Berg i Østfold, Tlf: 69 18 83 33, post@hadykk.no
FORSIDEN
APNINGSTIDER
DYKKING
Kurs
Utleie
KONTAKT OSS


Meld deg på vårt nyhetsbrev
Navn:
E-post:

Enriched Air (nitrox) kurs

På et Nitrox kurs lærer man om bruken av oksygen-beriket luft (nitrox). Du lærer om hvilken type av utstyr som kreves for å dykke med nitrox. Hvordan du bruker dykketabeller som er laget for nitrox. Dette kurset er et forkrav for å dykke med rebreather.

Mange tror at Nitrox har med teknisk å gjøre, men det er tvert imot. Mange fritidsdykkere bruker Nitrox bare for å være i bedre form etter et dykk.

Noen fordeler med Nitrox er:

  • Økning av ikke-dekompresjonsgrensene (bunntiden). For de fleste fritidsdykkere vil dette medføre redusert fare for trykkfallsyke.
  • Reduksjon av dekompresjonstid i tilfeller der ikke-dekompresjonsgrensene er overskredet.
  • En markert reduksjon av nitrogennarkose ("dybderus"). Dette er spesielt merkbart ved dykking til 30 meter og dypere.
  • Et lavere luftforbruk er registrert av mange dykkere. Noen dykkere registrerer en vesentlig reduksjon i luftforbruket ved bruk av nitrox. Men erfarne dykkere har rapportert om reduksjoner på bare 10%, og dette leder til teorien om at dette ikke er fysiologisk betinget, men snarere at man får et mer avslappet og roligere dykk når man bruker nitrox.
  • De fleste dykkere rapporterer om mindre tretthet etter dykking med nitrox, samt at de har mere rolige og avslappede dykk. Selv om dette er subjektiv informasjon uten støtte i kliniske studier, understøtter dette teorien om at virkningseffekten av nitrogen som en bedøvende gass blir redusert, samt at sub-kliniske (asymptomatiske) tegn på trykkfallsyke blir redusert.

Prisen på kurset er Kr. 1 990,-
Varighet 1 dag.

Kontakt Halden Dykkersenter AS
Tlf: 90034788 eller
post@hadykk.no